26.04.2024

Збаразький коледж першим в області створив наглядово-піклувальну раду

Ваша реклама

Тернопільський виш першим в області створив наглядово-піклувальну раду. Презентаційне засідання провели саме у професійному коледжі з посиленою військовою підготовкою, який знаходиться в Збаражі.

До уповноважень органу входять питання приваблення інвестиції та  нагляд за роботою навчального закладу. До складу ради увійшли люди із досвідом роботи не тільки у військовій сфері, але і у держслужбі.

Особливість коледжу в тому, що курсанти можуть здобувати цивільну професію і одночасно проходити військову підготовку. Крім того, понад 70 відсотків випускників, після закінчення закладу, продовжують кар’єру у різних силових структурах.

У важливості патріотичного виховання переконаний радник міністра оборони України – Ігор Халімон. Розповів, що на першому засіданні наглядово-піклувальної ради Тернопільського коледжу обговорили безліч важливих питань щодо навчального процесу і діяльності закладу.

Курсанти в коледжі мають особливий розпорядок дня. Більшу частину часу займають заняття з різних предметів, велику увагу приділяють урокам фізичної культури та воєнній підготовці. Спектр професій, який можуть обрати абітурієнти – великий. Окрім того, цьогоріч у закладі планують відкрити ще одну спеціальність.

Керівник ДНЗ «Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою підготовкою» Вадим Ластовецький заявив, що у закладі навчаються 340 курсантів. Цього року у коледжі планують відкрити нову спеціальність щодо спеціалістів зі встановлення та обслуговування альтернативних джерел живлення. Це дасть змогу збільшити контингент на сто студентів.

До слова, серед питань, які обговорювали на засіданні наглядово-піклувальної ради, найважливішим стало підвищення акредитації вишу. Зроблять це для того, щоб у майбутньому випускники могли отримувати диплом бакалавра.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,