20.04.2024

Загрожує п’ять років тюрми: злочини росіян виправдовував 52-річний житель Тернопільщини

Креатор буд

П’ять років тюрми загрожує чоловікові, який поширював російську пропаганду в мережі. 52-річного уродженця Підмосков’я, який виправдовував злочини росіян та підтримував повномасштабне вторгнення, фахівці СБУ викрили на Тернопільщині. Зловмисник тривалий час мешкав в селищі на території області та ретельно приховував нетерпимість до українців.

Однак, після повномасштабного військового вторгнення загарбників у нашу державу він почав активно поширювати наративи російських пропагандистів. Він регулярно поширював в Інтернеті пропагандистські матеріали, які обґрунтовували правомірність збройного нападу рф на Україну та звеличували воєнні злочини армії агресора. Що цікаво, свої політичні погляди чоловік багато років приховував навіть від своєї родини.

«Думаю когда наши начнут гнать бандеровцев с востока сюда вот тогда тут начнется жесть. Эти отморозки никого не жалеют. Как то вот так. Жена и дочь поддерживают своих. Мозг промыт, думают, что русские воюют с народом и не удивительно они смотрят новости свои», – так описував пропагандист власне бачення ситуації на Тернопіллі своїм «однодумцям» в рф.

Фахівці СБУ завершили досудове розслідування. Якщо провину зловмисника доведуть, йому загрожує позбавлення волі на строк до п’яти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, фахівці СБУ також розслідують справу жительки Почаєва, яка прославляла “подвиги” загарбників.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,