24.04.2024

За загибель зайця внаслідок підпалу сухої трави чоловік сплатить 8 тисяч штрафу

Ваша реклама

Підпалив суху рослинність на пасовищі. Тернопільський апеляційний суд вині вирок у справі палія трави.

У квітні 2020 року чоловік без належного дозволу підпалив суху траву року на пасовищі у селі Грицівці Збаразького району. У вогні загинула дика тварина — заєць русак. Працівники Держекоінспекції у постанові визнали його винним в адміністративному правопорушенні. Чоловіка оштрафували на 600 гривень. Відповідач постанову не оскаржив та оплатив штраф.

Однак збитки за знищення зайця русака становлять 8 тис. грн. Отже, порушивши вимоги щодо охорони середовища перебування диких тварин, порушник завдав державному мисливському фонду збитки в розмірі 8 тис. грн. Тому Тернопільська обласна організація українського товариства мисливців та рибалок звернулась до суду із позовом до чоловіка та просила стягнути з відповідача 8 тис грн. матеріальних збитків. Суд першої інстанції позов задовольнив.

Не погодившись із судовим рішення, чоловік подав апеляційну скаргу та просив у позові обласній організації українського товариства мисливців та рибалок відмовити в повному обсязі та стягнути з неї понесені ним витрати, насамперед за послуги захисника.

Колегія суддів Тернопільського апеляційного суду залишила апеляційну скаргу чоловіка без задоволення, а рішення Збаразького районного суду від 31 травня 2022 року – без змін.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,