19.04.2024

За тепло і гарячу воду тернополяни платитимуть за старою ціною до кінця липня

Креатор буд

Тарифи на тепло та гарячу воду для тернополян не зростуть. Принаймні до кінця липня. Це пов’язано із меморандумом, який заключили Уряд, “НафтоГаз” та органи місцевого самоврядування ще у 2021 році.

Аби ціна на тепло не була великою, до діючих тарифів додавали коефіцієнт, який зменшував вартість на 20%.

“Цей меморандум закінчив свою дію 31 травня. І таким чином із 1 червня вартість послуг повинна була збільшитись, але уряд продовжив регулювання на газ і таким чином виконавчий комітет Тернопільської міської ради прийняв рішення продовжити дію цих тарифів, які діяли у цьому періоді ще на червень і липень”, — пояснив заступник начальника служби збуту теплової енергії КП “Тернопільміськтеплокомуненерго” Андрій Мельник.

У Тернополі старі тарифи діятимуть до 31 липня. Надалі ж усе залежатиме від ціни на газ. Тобто подорожчає блакитне паливо – підніметься і вартість за послуги.

“У цьому році вартість теплової енергії коштувала 1085 грн, за одну гігакалорію. Якби не було цього тарифу, то, відповідно, би вартість була на 20% більша”, — зазначив Андрій Мельник.

До слова, тарифи залишили на тому ж рівні, щоб полегшити в першу чергу навантаження на гаманці  тернополян із двоставковим тарифом, які платять за споживання тепла та гарячої води упродовж року.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,