28.03.2024

За самовільну посадку і зруб дерев – штраф. Чи нехтують тернополяни забороною?

Креатор буд

У тернопільському дворі за адресою Корольова 2 зрізали дерева. Це зробив один із мешканців прилеглих будинків.  

Юрій Семчишин таку самовільну ініціативу не підтримав і опублікував відео зрубки у фейсбук. Через кілька годин отримав оперативний відгук від муніципальних інспекторів. Вони склали два протоколи.

Проте випадки, коли хтось повідомляє про порушення – радше виняток з правил, розповіли інспектори з охорони навколишнього середовища. Здебільшого, коли вони виявляють порушення – то вже без винуватців на місці. Все ж, нагадують, якщо людина хоче зрубати дерево, а територія – не приватна власність, на це треба мати спеціальний дозвіл. На цьому наголосив державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Тернопільщини Василь Дуда.

За зрубування одного дерева передбачений штраф. Сума стягнень сягає від 170-ти до 510-ти гривень. Додатково також передбачений штраф за кожне зрубане дерево, в залежності від діаметра стовбура. У випадку на вулиці Корольова інспектори склали два адмінпротоколи.

Варто зазначити, що не лише для зрубування дерев потрібно мати відповідний дозвіл. Адміністративна відповідальність грозить і тим, хто без погодження хоче дерево посадити.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: ,