28.03.2024

З 11 липня тернополянам буде заборонено курити електронні сигарети в громадських місцях

Креатор буд

Фото з мережі Інтернет

Нові обмеження для курців. 11 липня цього року набувають чинності норми, за якими паління електронних сигарет і засобів нагрівання тютюну в громадських місцях будуть заборонені.

Про це заявила голова підкомітету з питань забезпечення епідемічної безпеки, боротьби із ВІЛ/СНІД та соціально небезпечними захворюваннями Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації Лада Булах. пише “Укрінформ”.

«Надзвичайно важливим стало прийняття комплексного антитютюнового закону №1978 щодо охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюну в грудні 2021 року. Цей Закон запроваджує важливу позицію – прирівнює електронні сигарети і засоби нагрівання до класичних сигарет. Для них будуть такі ж самі обмеження. Вже з 11 липня цього року вступають в дію норми, за якими паління електронних сигарет і засобів нагрівання в громадських містах будуть заборонені”, – сказала Булах.

Вона уточнила, що палити електронні сигарети і засоби для нагрівання у офісах, магазинах, кафе, ресторанах тощо буде заборонено так само, як і звичайні сигарети.

Народна депутатка також наголосила на інших важливих обмеженнях цього закону.

«Друга важлива норма закону – це так само заборона реклами електронних сигарет і виробів для нагрівання. Ця норма запрацює через 18 місяців після прийняття закону, тобто із середини 2023 року.

Ще однією дуже важливою нормою є заборона продажу як ароматизованих сигарет, так і рідин для ароматизації.

Також буде збільшено розмір медичних попереджень: 65 відсотків упаковки сигарет займатиме інформація і фото щодо наслідків захворювань, що виникають внаслідок паління.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,