28.03.2024

Яким установам найбільше боргують тернополяни за компослуги

Креатор буд

Борг тернополян за комуналку сягає 135 мільйонів гривень. Таку суму винні люди за отримані послуги.

До прикладу, 35 мільйонів гривень заборгували жителі Тернополя та прилеглих сіл за водопостачання та водовідведення. Ця сума є набагато більшою, ніж на початку літа, кажуть працівники комунального підприємства «Тернопільводоканал». З чим це пов’язано не знають, та наголошують – це проблема, і вона значно впливає на якість надання послуг.

За рахунок платежів, зазначив начальник відділу розрахунків населення КП «Тернопільводоканалу» Руслан Бурмас, здійснюються виплати за енергоносії, забезпечується матеріально-технічна база, оплачуються податки, підприємство має змогу надавати послуги водопостачання та водовідведення цілодобово та безперебійно.

Набагато більше, а саме 100 мільйонів гривень, боргують містяни комунальному підприємству “Тернопільміськтеплокомуненерго”. Через борги підприємство не може закупити газ наперед.

У комунальних установах пояснили: про заборгованість людей попереджають, якщо споживачі не реагують – дають досудове попередження. Якщо і після цього не надійшли кошти за спожиті послуги – подають до суду. Вже тоді відповідно до рішення, із рахунків боржників стягують гроші в установленому порядку.

Щоб слідкувати, чи добросовісно ви оплачуєте компослуги, у тернопільській міській раді створили інтерактивну карту заборгованості населення за спожиті житлово-комунальні послуги. На ній видно, жителі яких будинків винні кругленьку суму та якій саме установі.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,