25.04.2024

Які продукти харчування на Тернопільщині здорожчали найбільше

Ваша реклама

Продукти харчування зростають в ціні. Змінюється вартість риби, м’яса, макаронних виробів. Як зараз вартість харчів і чи змінилася їхня вартість? Про це журналісти розпитали тернополян.

Так, якщо ви помітили, що ціни на гречку, овочі чи інші продукти зросли, то вам точно не здалося. Харчова корзина українців за 2022 рік здорожчала в десятки разів. І це факт. Економісти головного управління статистики у Тернопільській області зазначають – ціни виросли на понад 30%.

“Продукти харчування та безалкогольні подорожчали на 34%. Один з головних інфляційних фактів – здорожчання рису і фруктів в два рази, у 1,5 раз сала”, — зазначає експертка Христина Цепліцька.

Окрім вже згаданих продуктів, статистика 2022 року показує й ріст на такі продукти, як овочі, крупи та рибні продукти, макаронні вироби та цукор, м’ясо та м’ясопродукти, а також хліб і молоко.

Натомість на 5% здешевшало пшеничне борошно. Але порівнюємо далі — якщо взяти вартість продуктів в березні 2023 і співставити їх з кінцем 2022 року — експерти знову фіксують зріст.

Варто зазначити, ціни на продукти збільшуються не лише в Україні. У продовольчій і сільськогосподарській організації ООН повідомили, що ціни на продовольство суттєво зросли у всьому світі. Наприклад, Індекс цін на цукор зріс на 17,6%, сягнувши найвищого рівня від жовтня 2011 року. А вартість м’яса піднялясь майже на півтора відсотка.

Ми запитали у людей, що з їхньої звичної харчової корзини здорожчало найбільше.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,