24.04.2024

Які наслідки ракетної атаки на Тернопільщині і як почуваються потерпілі

Креатор буд

Ракети пошкодили цивільні об’єкти. Що саме знищили вороги та як ліквідовували наслідки розповіли на раді оборони Тернопільщини.

Ввечері 13 травня, під час першої повітряної тривоги ворожа ракета пошкодила складське приміщення. Площа загоряння склала 50 тис. м². Пожежники боролися з вогнем практично дві доби. Почала роботу і слідчо-оперативна група.

На складі зберігалися товари різних підприємств, а також гуманітарна допомога. Збитки також підраховуватиме спеціальна комісія.

Наступні прильоти були о 5.00 в Тернопільську та Великогаївську громаду. Знищено дачний кооператив, комерційну структуру та її автопарк. Загалом пошкоджено майже 50 автівок.

На щастя, обійшлося без загиблих. Проте внаслідок російської атаки травмовані люди. Один чоловік отримав осколкові поранення, він отримав меддопомогу і лікується вдома. Ще один потерпілий отримав 30% опіків, його перевели у Львівський опіковий центр.

Міський голова Тернополя  наголосив, що аби російські злочини, а також знищене внаслідок обстрілу майно були зафіксовані та відшкодовані, людям слід зателефонувати у поліцію і дочекатися візиту спеціальної комісії. До приходу фахівців просять нічого не ремонтувати й не прибирати. Наразі поліцейські зареєстрували вже 165 таких звернення тернополян.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,