20.04.2024

Як виплачують лікарням Тернопільщини ковідні гроші і на що їх витрачають

Креатор буд

Майже 5 мільйонів гривень отримали 6 лікарень Тернопільщини від Національної служби здоров’я за лікування ковідних хворих у серпні. За цей час медзаклади області госпіталізували 271 пацієнта, що втричі більше, ніж у липні, за даними Електронної системи охорони здоров’я.

Тернопільська лікарня швидкої допомоги одна із опорних закладів, де хворих на коронавірус лікують цілодобово. Працюють загалом 5 медичних бригад. За словами директора КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» Ярослава Чайківського, за 2021 рік не було проблем з фінансуванням. Кошти надходять в повному об’ємі і вчасно.

За даними НСЗУ, на одну медичну команду, яка надає допомогу пацієнтам в стаціонарі, медичний заклад отримує в місяць 554 тис грн. Але сума може різнитися залежно від навантаження.

Ярослав Чайківський пояснив, що навантаження на одну медичну бригаду повинно бути не менше як 20 пацієнтів в місяць. Саме в серпні лікарня отримала меншу суму, оскільки у закладі було менше навантаження на одну медичну бригаду.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,