24.04.2024

Як виглядають палати з хворими на COVID-19: ексклюзив із тернопільської лікарні

Креатор буд

В інфекційному відділенні Тернопільської міської дитячої лікарні маленьких пацієнтів лікують в автономних блоках з особистим входом.

Загалом, на час епідемії це відділення розділили на дві зони:  червона – блоки на першому поверсі з пацієнтами, в яких підтвердили діагноз COVID -19, а коридори і палати на другому – зелена зона. Про це розповіла лікарка-інфекціоністка Тернопільської міської дитячої лікарні Наталя Хома.
Зараз тут лікують 4 діток і 2 мами з підтвердженим діагнозом коронавірус. Фахівці оцінюють їхній стан як середньо-важкий. Ще 3 маленьких пацієнтів з підозрами.

За словами завідувачки відділення Ольги Дивоняк, у перші два тижні нового року кількість хворих зменшилася. Одна з можливих причин – канікули в школах і вихідні. Після свят нові випадки почали фіксувати частіше.
«Зараз ми повертаємося до свого звичного режиму життя і кількість хворих збільшується. Від початку року у відділенні проліковано 16 хворих, 10 з яких з підтвердженим covid-19 гострою респіраторною хворобою», – каже Ольга Дивоняк.
Додамо, піковою точкою захворюваності медики називають жовтень-листопад минулого року. Загалом ж у 2020 в цьому відділенні пролікували 192 дитини з діагнозом коронавірус.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,