02.05.2024

Як у Микулинцях цілющою водою оздоровлюють поранених воїнів

Креатор буд

Сірководневі, бішофітні та хвойні ванни, електролікування, лікувальні масажі і безліч інших процедур мають можливість випробувати на собі наші захисники, адже за наказом облдержадміністрації Микулинецький санаторій входить в перелік закладів, в які відправляють наших воїнів на реабілітацію.

Отже у чому особливість конопківецької води? Нею лікували поранених в обороні Микулинецької фортеці. а згадки про її цілющі властивості  з’являються у XVI столітті. Воно й не дивно, бо підземні води поблизу села Конопківка,  дають позитивний терапевтичний ефект.

Як відзначає головний лікар Микулинецької обласної фізіотерапевтичної лікарні реабілітації Зіновій Ясеник, у закладі надають допомогу при хворобах опорно-рухового апарату та нервової системи. Працівники оздоровлюють захисників після травм, поранень, контузій.

За час повномасштабного вторгнення у цьому санаторії оздоровились півтори тисячі бійців. Сюди військовослужбовців направляють на декілька тижнів. Адже це — останній етап лікування, після якого воїни знову підпорядковуються медикам своєї військової частини. Та так було не одразу, в лютому 2022 року, керівництво закладу прийняло рішення поселяти переселенців. У той період лікарня нерідко була переповнена.

Багато з них залишились жити на території Микулинецької громади, волонтерять у санаторії, надають воїнам психологічну допомогу. Адже за словами головного лікаря, важливе завдання створити умови наближені до домашніх, тоді і реабілітація проходитиме краще. Бійці ж зізнаються, відчувають тут підтримку та турботу.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,