16.04.2024

Як тернополянам вберегти дітей від небезпечного челенджу у тік-ток

Ваша реклама

Фактичне призначення засобу для прання – видалення плям і забруднень із різноманітних тканин та речей. Проте, віднедавна такі кольорові капсули підлітки стали використовувати кардинально по-іншому — замість їжі смакувати ними на камеру.

Усе це для відео у тік-ток, щоб підтримати “Пуд-челендж” і отримати таку бажану і недосяжну популярність. А ціна популярності, отриманої у такий спосіб,  надто висока – втрата здоров’я тіктокера.

За даними Всеукраїнської спілки парамедиків, кожного місяця в Україні госпіталізують близько 20 дітей із таким отруєнням. Наразі, у нашій області аналогічних випадків, причиною яких став би тік-ток челендж немає. Проте токсиколог Лілія Романенко застерегла: слід бути уважними насамперед батькам і негайно звертатись в лікарню, якщо у вашої дитини проявляються такі симптоми як слюнотеча, біль, порушення ковтання, абряк рота, набряк слизової губ, підвищення температури.

Лікарка розповіла, що у медзаклад разом із хворим обов’язково потрібно доставити речовину, якою імовірно отруїлась дитина. Так медики швидше зрозуміють як  діяти і чого очікувати.

Зараз у мережі тік-ток відео із челенджем заблоковані. Та актуальним залишається питання що ж штовхає дітей на такі необачні і ризиковані кроки. Це допомогла з’ясувати психологиня, кандидатка психологічних наук Тетяна Білінська.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,