19.04.2024

Як тернопільські лікарі лікують військових на передовій

Ваша реклама

Стоматологічна допомога на фронті. Тернопільські лікарі-стоматологи щомісяця їздять на Схід, аби полікувати зуби тернопільським воїнам. Від літа вже встигли прийняти кілька сотень військовослужбовців. Дуже часто до них звертаються і місцеві люди, адже в прифронтових населених пунктах практично відсутня стоматологічна допомога. Як проходять поїздки і коли тернопільські медики поїдуть знову на передову — дізнавалися наші журналісти.

Троє добровольців-стоматологів з міської стоматологічної поліклініки щомісяця відправляються з Тернополя на передову у спеціально облаштованому автомобілі. Загалом на фронт з Тернополя вже з’їздило 14 лікарів. А ще до тернопільських стоматологів на передовій часто звертаються місцеві жителі. Адже, за словами лікарів, там люди просто не мають чим добратися до нормальних лікарень. А ті, що є, розбомблені.

“У нас вже відбулося п’ять поїздок. Відвідали Сумську, Харківську та Донецьку область. Сумарно надали стоматологічну допомогу 452 військовослужбовцям”, — каже директор стоматологічної поліклініки Андрій Нищота.

Лікар-стоматолог Микола Лисак відзначив: побачене вражає. Там інше життя — всі будинки зруйновані, перетворилися в руїни, територія дуже замінована.

Великий реанімобіль передали з другої міської лікарні. Щоб переобладнати його під мобільну стоматологію міська рада виділила кошти. Медиків перед відправкою забезпечують усім необхідним — харчуванням на тиждень, засобами індивідуального захисту. Напрямок, куди поїдуть лікарі пепередньо погоджується з місцевою владою, військовими. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,