29.03.2024

Як на Тернопільщині діятимуть у випадку хімічної атаки

Ваша реклама

Загроза використання хімічної зброї росією є цілком реальною. Більше того, щодня цей ризик збільшується. Про це повідомила розвідка Великої Британії. Це ж підтверджують і в центрі протидії дезінформації при РНБО. Та чи готова Україна до цього? Панікувати не варто, але знати — треба. Отож, хімічна зброя — це будь-які боєприпаси, які містять токсини або хімічні речовини, які атакують організм людини.

Але без паніки.  На території кожної області ще до війни створили спеціалізовані групи хімічного спостереження та контролю, про це повідомив головний санлікар України Ігор Кузін. На Тернопільщині таких є 8. Вони разом із представниками ДСНС працюють в місцях небезпеки.

За планом, у “червоній” зоні або ж у центрі самого ураження, перебувають двоє рятувальників. Якщо хімічна небезпека сильніша – то там працюють вже чотири рятувальники, а ще четверо знаходяться у зеленій зоні, аби підстрахувати.

У той же час спецгрупи хімічного спостереження працюють у “зеленій” зоні. Один такий підрозділ у складі команди має – водія, хіміка-біолога та лаборантів. Зараз місця їх дислокації – це Тернопіль, Чортків та Кременець, але кожна група досліджує й сусідні громади. Це зазначає генеральна директорка ДУ “Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” Оксана Чайчук.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,