25.04.2024

Яблучний пиріг “Ласунка”: корисний рецепт для тернопільських господинь

Ваша реклама

Лише трохи часу й бажання – і десерт до чаю готовий. Пропонуємо приготувати яблучний пиріг “Ласунка”, котрий особливо смакує восени.

Інгредієнти:

Борошно – 300 г;

Цукор – 100 г;

Вершкове масло – 175 г;

Яйце – 1 шт .;

Яєчний жовток – 1 шт .;

Кориця – 1 ч. л.;

Сіль – 1 дрібка;

Для начинки:

Яблука – 1-1,5 кг;

Цукор – 50 г;

Ізюм – 70 г;

Кориця – 3 ч. л.

Приготування

Змішуємо борошно, розм’якшене вершкове масло (порізане на шматочки), цукор, корицю, яйця, сіль і добре вимішуємо тісто, поки воно не стане м’яким.

Відокремлюємо 3/4 частини тіста, розгортаємо, не забуваючи періодично посипати качалку борошном, запобігаючи прилипання тіста. Акуратно викладаємо тісто в рясно змащену маслом форму. Щоб було легше перенести розкачане тісто в форму, можна розкачати його на папері для випічки. Як варіант – розім’яти тісто прямо у формі.

Включаємо духовку і залишаємо нагріватися до 180 градусів. Чистимо яблука і ріжемо на шматочки. Змішуємо їх з цукром, корицею, родзинками і викладаємо у форму, на тісто.

Розкачуємо залишилася 1/4 частину тіста і ріжемо на тонкі смужки. Викладаємо смужки зверху на торт так, щоб вони перетиналися під кутом, утворюючи ромби.

Діаметр форми для запікання – 24 см.

Ставимо пиріг в розігріту духовку, приблизно на 50-60 хвилин (в залежності від типу духовки) і випікаємо до утворення рум’яної скоринки. За 10 хвилин до готовності змащуємо пиріг яєчним жовтком.

 

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,