04.05.2024

Виставку загиблого на війні Олега Дробоцького відкрили у Тернополі

Креатор буд

Картини захисника України, як спогад, натхнення і доказ відданості рідній землі. У Тернополі відкрили виставку Олега Дробоцького “Два різних світи”. Три місяці тому 26-річний військовий із позивним “Художник” загинув на фронті. Під час урочистостей рідні та друзі згадували Олега.

Брат загиблого Олега Дробоцького розповів, змалку Олег багато малював, цікавився спортивними машинами й багато читав. Хист до малювання мав змалку, ще зі шкільних років відвідував художню школу.

Своїми картинами Олег не тільки хотів донести до людей по-справжньому правдиве зображення війни, але й зобразити наскільки важким є життя на лінії фронту. Воюючи, відзначив брат, хлопцеві було складно поєднувати творчість та службу. Проте, завдяки підтримці, вихід знайшовся.

Відкривала персональну виставку дівчина Олега Юлія Нагорна. Ділилась з відвідувачами своїми спогадами про хлопця, мріями та задумами. Зазначила, Олег був людиною слова, стриманим і скромним.

Демонстрували на виставці й автопортрети бійця. На червоному фоні символічно зображені наслідки й реалії війни. А на сірому, його думки та бачення. Кінцевою метою автор намагався зобразити те, що відбувається у нього в голові. Більше — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,