03.05.2024

Вишколи для цивільних: військові з Тернополя передають свій бойовий досвід

Креатор буд

Захищати рідний дім. З 24 лютого в Україні це необхідність, потреба. Півтори роки тому брали зброю до рук найвідважніші, добровольці. Але війна триває і час показує, що усім треба бути напоготові, здобувати знання та практикуватись у боях, зброї, захисті загалом. Тому “Тернопільська обласна організація ветеранів війни” проводить вишколи для цивільних, щоб передати свій військовий досвід, навчити людей поводитись із зброєю, а також надавати першу медичну допомогу.

“Ми будемо навчати азам медичної підготовки, азам тактичної підготовки — як надати першу медичну допомогу, домедичну допомогу, також як евакуйовувати бійців. Будемо старатись якось наближувати це до реальних подій на полі бою. Ми вважаємо, шо люди повинні вчитись, повинні готуватись. Не знаємо, що нас чекає дальше з таким сусідом”, — відзначає керівник ГО “Тернопільська обласна організація ветеранів війни” Тарас Пастух.

Тематичні інструктажі будуть проводити фахові спеціалісти. Зокрема, навчатимуть військовій справі досвідчені інструктори з бойовим досвідом. Серед них і діючий військовослужбовець ЗСУ — Руслан Ваврик.

Чоловік від початку повномасштабного вторгнення захищає нашу країну. Каже, хоче навчити хлопців азам військової справи, а також проводить інструктаж з медичної підготовки. Адже переконує, це питання виживання, і не тільки на передовій.

“Це те,  що повинний вміти кожний сам для себе. Ну якщо він буде вміти бездоганно для себе, він звичайно зможе допомогти побратиму. Чи не обов’язково побратиму, будь-якій людині, яка не дай Бог, десь впала чи в якесь ДТП потратила. Чи просто порізалась, отримала глибоку рану. Вони будуть знати, як діяти в таких випадках, для чого накладання турнікету”, — заявляє співзасновник ГО “Тернопільська обласна організація ветеранів війни”, інструктор на вишколі Руслан Ваврик.

На вишколи можуть потрапити безкоштовно усі бажаючі, і дівчата, і хлопці різного віку. Їх проводитимуть як в спортзалі, так і в лісі та інших визначених місцях, залежно від потреби, каже співзасновник ГО “Тернопільська обласна організація ветеранів війни” Володимир Камінський. І запрошує долучатися всіх охочих.

Хлопці, які вже відвідали інструктаж задоволені, кажуть, дізнались багато цікаво, а головне корисного.

Вишколи з військової підготовки ветерани війни Тернопільщини організовують задля навчання та ознайомлення молодого покоління з азами військової справи.

Записатись на заняття можна за адресою: вулиця Івана Франка, 8а, або за номерами телефону 0(67)0000225 або 0(68)0332346.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,