29.04.2024

Викрили шахрая з Одеси, який накриміналив у Тернополі

Ваша реклама

Фото: Національна поліція України

Він прибув з Одеси, щоб забирати гроші у жертв афери. У Тернополі затримали 33-річного чоловіка, який працював “кур’єром”-шахраєм. Його завданням було отримати кошти у жителів міста, які повірили шахраям, що їхні родичі втрапили у біду.

Як встановили правоохоронці, наприкінці липня одесит прибув до Тернополя, оселився в хостелі і вже наступного дня пішов на справу – мав забрати 20 000 американських доларів у старенької пенсіонерки, котрій було повідомлено, що гроші необхідні на лікування її доньки. На щастя, пенсіонерка згадала поради поліцейських про які неодноразово читала, перетелефонувати доньці і грошей не віддала. Друга спроба заволодіти чужими коштами теж провалилася – тернополяни, в котрих вимагали 10 тисяч доларів для начебто термінової операції їхній онуці, теж виявилися пильними і грошей не віддали.

Та гастролер таки не поїхав з Тернополя, не заробивши. Жителька обласного центру віддала 22 тисячі гривень, бо по телефону їй розповіли, що гроші потрібні для порятунку доньки, котра за кордоном. Пенсіонерка віддала всі заощадження незнайомцю, котрий прийшов за її адресою.

Зловмисникові оголосили підозру. Правоохоронці перевіряють, чи не причетний чоловік до інших злочинів.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,