17.05.2024

Викладачку ЗУНУ затримали під час отримання хабаря в ресторані

Ваша реклама

Брала гроші за успішний вступ до вишу. Викладачку ЗУНУ затримали під час отримання хабаря в одному з ресторанів Тернополя.

За даними слідства, доцентка однієї з кафедр Західноукраїнського національного університету, яка включена до складу комісії для вступників до бакалаврату, вимагала в абітурієнта 3000 доларів США за зарахування на перший курс.

Вона запевнила майбутнього студента у необхідності перерахування їй для початку 11 тис грн на картковий рахунок, задля впливу на інших службових осіб, причетних до вступної компанії у виші, повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Іншому абітурієнту викладачка пообіцяла зарахування на бюджетну форму навчання за 42 тис грн. Після передачі вказаної суми в одному із ресторанів Тернополя доцентку затримали правоохоронці.

Як зазначили у поліції, гроші жінка брала від абітурієнтів за сприяння у вступній кампанії, успішне складання вступних іспитів та зарахування на державну форму навчання. Свої послуги цінила по-різному. Усе залежало від кінцевого результату. Ціни коливалися від 15 тисяч гривень і до 112 тисяч.

Вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу.

Якщо провину викладачки доведуть, їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.



Джерело | Т1 Новини