22.10.2024

Вифлеємський вогонь миру пластуни вже доставили до Тернополя

Ваша реклама

Вифлеємський вогонь миру ― у Тернополі. Символ єдності і тепла до нашого міста традиційно доправили пластуни. Найперше його передадуть українським захисникам, а також у храми, школи, лікарні. Окрім цього, отримати Вифлеємський вогонь миру в осередку пласту можуть охочі тернополяни.

Місцеві пластуни, кажуть, привезли його у наш край перед різдвяними святами, аби передати насамперед мужнім захисникам. А також у храми, школи, лікарні, дитячі будинки.

Сама ж міжнародна акція полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа. Австрії вогонь доставили до кордону, там його зустріли представники Пласту і зі столиці до Тернополя везли потягом.

Так, уже понад 20 років участь в цій акції бере тернопільський Пласт. Дев’ятий рік під час війни стараються вчасно передавати вогонь усім. Адже це символ – єдності й тепла.

Символічний вогонь запалюють скаути у палестинському місті Вифлеєм та поширюють у інші країни. Вогонь символізує мир, любов та добро. Ця традиція, розповідають, існує ще з 1984 року. А ось в Україні вогонь вперше з’явився у 1992 році. Що розповів про цю традицію митрополит Тернопільський і Кременецький Нестор — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини