24.04.2024

Вступна кампанія-2022: як тернопільські випускники здаватимуть ЗНО

Креатор буд

Фото: НТА

Зовнішнє незалежне тестування через воєнні дії буде проходити за спрощеною системою. Планується, що випускники будуть складати мультипредметний іспит. Він проходитиме онлайн і триватиме 80 хвилин. Поки що передбачено тестування лише з 3 предметів, а саме: українська мова, математика та історія. У кожному  20 завдань.

“Вибір цих предметів не є остаточним. У зв’язку з тим, що до Міністерства звертаються заклади вищої освіти медичного спрямування, які говорять про те, що діти готували хімію, біологію на вступ і тому на даному етапі говорити, що остаточний набір предметів такий, ми не можемо”, — відзначив експерт Андрій Трофимчук.

Брати участь у тестуванні можуть також абітурієнти, які переїхали до нас з інших областей. Труднощі у реєстрації не мають виникнути. Вони мають звернутися у заклад освіти, де вони на сьогоднішній час проходять дистанційне навчання та прокунсультуватися з педагогами. Про це заявила начальниця управління освіти та науки Тернопільської ОВА Ольга Хома.
Абітурієнтам, які планують навчатися за контрактом, не потрібно проходити незалежне оцінювання. Достатньо буде лише заяви і мотиваційного листа. Але це стосується не усіх спеціальностей. Відтак випускникам слід бути уважними при виборі омріяного факультету.

Тестування за спрощеною формою зовнішнього незалежного оцінювання планують провести у липні. Зареєструватися можна ще до 9 квітня.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,