27.07.2024

Встановили особи працівників ТЦК, які побили чоловіків у Тернополі

Креатор буд

Чергове побиття у стінах тернопільського військкомату. Протягом цих вихідних, кілька відеороликів підірвали Інтернет-мережу, чим спровокували бурхливу реакцію в суспільства. Так, на одному з відео працівники Тернопільського ТЦК застосовують фізичну силу до двох чоловіків. Кадри викликали суспільний резонанс.

Офіс омбудсмена розпочав перевірку за фактом побиття мобілізованих у Тернополі. Відкрито кримінальне провадження, а нагляд за розслідуваннями цих кримінальних проваджень здійснюватиме військова прокуратура.

Вже встановили осіб, які завдавали удари.

“Встановлено, що тілесні ушкодження двом призовникам завдавали командир відділення охорони територіального центру комплектування та соціальної підтримки і гранатометник цього ж відділу.

Як вдалось з’ясувати, агресію у військових, які є учасниками бойових дій та за станом здоров’я були переведені до ТЦК, викликало небажання вказаними особами проходити військову службу. На цьому підґрунті виник словесний конфлікт, який і переріс у бійку. Наразі проведено огляд місця події, допитано свідків і потерпілих, вилучено фото, відеозаписи, скеровано постраждалих на судово-медичну експертизу”, — заявила речниця спеціалізованої прокуратури у сфері оборони західного регіону Юлія Шевченко.

Відреагував на відео з побиттям і міський голова Сергій Надал.

“Звертаюся до керівництва Тернопільського територіального центру комплектування. Є інформація, що ваші “окремі” працівники могли застосовувати силу до наших мобілізованих. Я наполягаю і наголошую для “окремих” працівників ТЦК на коректному ставленні до тернополян, які є мобілізованими”, — відзначив Сергій Надал.

Обласний ТЦК натомість на своїй сторінці у мережі Фейсбук написав, що з метою зʼясування усіх обставин, які призвели до подій у відео, призначено службове розслідування.

Водночас, триває й службова перевірка через інше відео, де військові силою намагаються затягнути чоловіків у мікроавтобус.

У себе в соціальних мережах обласний ТЦК, опублікував допис, де зазначив, що ситуація неоднозначна. Правову оцінку діям посадових осіб ТЦК СП буде надано відповідними правоохороними органами.



Джерело | Т1 Новини