24.04.2024

Всеукраїнський проєкт «Безпечне дитинство» стартував у Тернополі

Ваша реклама

У Міністерстві внутрішніх справ запровадили всеукраїнський проєкт “Безпечне дитинство”. Тепер поліцейські приходитимуть до шкіл частіше, а до навчального процесу можуть долучитися “вихователі безпеки”.

У МВС пояснили, що з початку 2021-го року зареєстрували майже 3 тисячі кримінальних правопорушень, вчинених або дітьми, або за їх участі. Тому вирішили посилити присутність поліції у школах.

У тернопільських школах виховні бесіди вже почали проводити.

Другим важливим етапом проєкту “Безпечне дитинство” є запровадженням так званих “вихователів безпеки”. Це люди, які пройдуть спеціальну підготовку і будуть постійно перебувати в школах. У разі потреби їх долучатимуть до вирішення шкільних конфліктів.

Проте, як повідомили у МВС, поки що план навчання майбутніх “вихователів безпеки” у стані розробки. Тож наразі їхні обов’язки будуть виконувати вчителі.

Заступниця директора з навчально-виховної роботи тернопільської Української гімназії імені Івана Франка Наталія Томків розповіла: щоб закріпити результат виховної роботи, у гімназії діти працюють ще і з психологом та соціальним працівником.

Самі ж гімназисти зізналися, на зустрічі з поліцейськими обговорювали багато важливих речей, які їх дуже турбують.

До слова, подібні проєкти вже активно реалізовують у країнах Західної Європи та США.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,