03.05.2024

Вручили посмертні нагороди захисникам України з Тернопільщини

Креатор буд

Їм треба дякувати щодня. У Тернополі вручили посмертні відзнаки воїнам, які віддали життя за нашу свободу. Серед них жителі Тернополя та області.

У Тернополі вручили родинам загиблих воїнів відзнаки від Президента. Посмертно також воїнів нагородили званням почесного громадянина Тернополя. Відзнаки отримали сім’ї загиблих. Їх вручили міський голова Тернополя Сергій Надал і начальний Тернопільської ОВА Володимир Труш.

Хлопці, рідні яких сьогодні отримали відзнаки, були готові на все заради країни, пішли воювати не боячись. Далі — історія одного із таких захисників.

Роман Лебухорський хотів бачити Україну вільною. У березні мине рік після загибелі сина Лесі Лебухорської. Жінка згадує, син завжди був відважним і хоробрим. Захищати Україну він пішов ще в 2014-му.

Хлопець, пригадує мати, практично втік з дому у великодній тиждень. Сказав, що їде до дівчини у Тернопіль. Потім з’ясувалося, що він приєднався до військових “Правого сектора”.

Згодом Роман перевівся в 10 гірсько-штурмову бригаду. З ними і вийшов на бойові завдання після того, як росія почала повномашстабний напад. Завжди наголошував мамі, що знає чому пішов на фронт, що готовий померти за Україну.

24 лютого жінка отримала посмертну нагороду сина “За мужність” ІІІ ступеня. Каже, цей рік без сина для неї був дуже важким.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,