27.07.2024

Впродовж двох місяців школярі навчатимуться 6 днів на тиждень

Ваша реклама

У суботу — за парту. Вже другий рік поспіль тернопільські школярі восени мають шестиденний робочий тиждень. Діти відвідують уроки у суботу, бо зима в умовах війни може бути непередбачуваною. Наша знімальна група вирішила дізнатись, що вчителі і батьки учнів думають про додаткове навантаження школярів у вихідний.

На такий графік навчання перейшли всі школи міста. Та для того, аби зменшити навантаження на дітей, кожен заклад визначив для себе найзручніший тип навчання. Так до прикладу, школа-ліцей №6 займається щосуботи дистанційно.

Директор школи-ліцею №6 імені Назарія Яремчука Олександр Остапчук відзначає, цьогоріч дистанційне навчання не є викликом ні для вчителів, ні для самих школярів. Адже усі так працювали в період пандемії. І є забезпечені технічно.

Батьки розуміють – це перш за все це про безпеку, бо зима непередбачувана, а навчання все ж буде менше. Але зустріли ми й тих, хто навчання щосуботи вважає зайвим. У них є свої аргументи, мовляв, для дітей це складно, у них немає часу на відпочинок.

Як ставляться до такого формату роботи вчителі — дізнавайтеся у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини