08.09.2024

Воєнну драму-бойовик журналіста Михайла Ухмана представили у Тернополі

Ваша реклама

Показати глядачу боротьбу українських повстанців з німецькими та радянськими військами та російсько-українську війну. Одразу два важливих історичних етапи зуміли поєднати сценаристи фільму “Шлях поколінь”. Стрічку днями представили у Тернополі.

Герої – реальні люди: боєць УПА та зв’язкова, а також сучасні українські військові, захисники. Ідея фільму належить Михайлу Ухману. Це тернополянин, журналіст, учасник війни на Донбасі.

Михайло розповідає, зйомки стартували ще у 2020. Майже два роки знімали на Волині, у Києві, Івано-Франківській та Донецькій області. Сама ж ідея створення стрічки виникла після знайомства зі зв’язковою УПА Ганною Обрамчук. Чоловік додає, спонукали зняти такий документальний фільм й самі військові. Наполягали, що така стрічка важлива для суспільства.

Михайло каже, коли завершив знімати, так і не зміг випустити фільм у прокат. Завадило повномасштабне вторгнення. Тож протягом цих двох років переглянути “Шлях Поколінь” можна було лише за кордоном. Проте уже з 12 жовтня  показ фільму таки стартував і в Україні.

За цей час його відвідало чимало людей. У Тернополі мали змогу переглянути кінострічку волонтери, військовослужбовці, громадські діячі та студенти. Більше — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини