25.04.2024

Вогнеборці продемонстрували, як рятуватимуть цінні документи Державного архіву Тернопільської області

Ваша реклама

Пожежа спалахнула в Держархіві Тернопільщини, під загрозою знищення цінні документи. Така легенда тактико-спеціальних навчань, до яких долучилися місцеві вогнеборці. Пожежники набували знань та досвіду стосовно ліквідації полум’я в архівних сховищах.

Згідно задуму, близько 10.00 в підвальному приміщенні Державного архіву Тернопільської області, що знаходиться на вул. Карпенка, 2, виникла пожежа, внаслідок необережного поводження з електроприладами. Співробітники архіву негайно повідомили рятувальників за номером «101», посприяли евакуації працівників й збереженню матеріальних цінностей. Оперативно-диспетчерська служба направила до місця події підрозділи Тернопільського гарнізону та оперативну групу Головного управління.

Для координації дій під час гасіння умовної пожежі було розгорнуто оперативний штаб. Рятувальники організували розвідку, евакуювали умовно-потерпілих, котрим надали домедичну допомогу та архівні матеріали, а також провели пошук потерпілих у приміщеннях архіву. Всього до навчання було залучено 5 одиниць пожежно-рятувальної та спеціальної техніки, а також 30 чоловік особового складу.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,