20.04.2024

Водохреще: у кранах тернополян традиційно освячена вода

Ваша реклама

Традиційно у Тернополі святкування Водохреща розпочали з освячення води на водопровідних станціях міста. Так, сьогодні освячену воду у своїх домівках матимуть всі тернополяни. До слова, таку процедуру у Тернополі здійснюють вже понад 10 років.
«Вже багато років в нашому місті є традиція освячувати воду на тернопільському водозаборі. Вода звідси потрапляє в домівки наших тернополян. Ця вода змиває весь негатив і залишає добро та благодать. Я бажаю того, аби ця вода змила всі хвороби, подарувала здоров’я і принесла благодать в кожну тернопільську домівку», – зазначив міський голова Тернополя Сергій Надал.
Освятили сьогодні воду й на інших водопровідних станціях міста. Все це роблять для того, аби всі без винятку тернополяни мали у своїх домівках освячену воду, каже директор тернопільського водоканалу Володимир Кузьма. Також він відзначив, що на території підприємства вже розпочали будівництво станції знезалізнення води. Реалізація проєкту дозволиь суттєво підвищити надійність подачі очищеної питної води та дозволить відмовитися від використання хлору.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,