28.03.2024

Віолончелісти із Тернопільщини здобули гран-прі на міжнародному конкурсі

Ваша реклама

Десять юних віолончелістів із Тернопільської області отримали гран-прі на ІХ Міжнародному дистанційному фестивалі-конкурсі “Grand fest winter” у Кам’янці-Подільському. Цьогоріч у конкурсі взяли участь майже 90 ансамблів з різних країн.

Викладачка-методистка по класу віолончелі вищого кваліфікаційного розряду Чортківської міської музичної школи Оксана Горєлова розповіла, що вихованці дуже втішились такій відзнаці.

«Коли діти навчаються, для них важливий інтерес до їхньої роботи. А він шліфуються лише в якісь праці, відповідно ця праця стимулювала їхнє бажання, їхню радість. Від того, як вони спілкуються з музикою», – зазначає викладачка.
Діти виконали твір Кирила Стеценка “Вечірня пісня”. Це суто вокальна  версія,  проте для конкурсу пані Оксана розробила окрему партитуру для свого інструменту – віолончелі. 

«В цей локдаун наш ансамбль віолончелістів записав 2 нових твори, але я з дітьми займалася так по черзі. Вони приходили до мене додому по одному по 2 і таким чином ми створили 2 номери», – ділиться Оксана Горєлова.
Додамо, щороку у Чортківській міській музичній школі мистецтву вдалої гри на віолончелі Оксана Горєлова навчає 14-15 дітей. Найменшим 6 років. Зараз ансамбль віолончелістів Чортківської музичної школи продовжує активно проводити репетиції та готуватися до нових музичних конкурсів та фестивалів.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,