28.03.2024

Війна змінила маршрути: як розвивається внутрішній туризм на Тернопільщині

Ваша реклама

Відпочинок українців цього літа змінила війна. Через постійну ракетну загрозу запланувати подорож майже нереально. Але люди шукають хоча б якісь можливості відволіктися, кажуть туроператори. А відповідно до запитів клієнта – агенції змінюють формат роботи.

«У квітні почалися дзвінки від людей, які з нами їздять вже більше 5 років, які готові були б хоча б на день розбавити буденність, відволіктися від новин. саме такі люди нас спонукали відновити діяльність, — каже власниця туристичної агенції “Вояж.UA” Христина Щербіна. — Під час подорожей ми співпрацюємо з владою, щоб знати де є укриття, як діяти в разі тривоги. Працюємо в межах комендантського часу. Пам’ятаємо про війну навіть в подорожі, але не акцентуємо особливу увагу».

Навіть у такий непростий час є можливості розвивати внутрішній туризм. Христина Щербіна розповідає, красиві місця є і на Тернопільщині. І ними зараз неабияк цікавляться переселенці.

“Багато людей навіть відкривають на Тернопільщині ті місця, про які раніше не чули. Це будуть мінівікенди для сімейного відпочинку. Весь травень ми здійснювали поїздки по області. Показали все можливе, відоме і невідоме. І тепер люди готові виїжджати вже трішечки далі. То червень-липень плануємо сусідні області, але це будуть суто одноденні поїздки”, — пояснює Христина Щербіна.

Тернополяни та гості міста цьогорічний відпочинок бачать по-різному. Хтось зовсім не готовий щось планувати. Хтось навпаки – готовий хоч до невеликої мандрівки. Але ще не знає, куди.

Туроператори кажуть, стараються не навантажувати людей великою кількістю інформації про історію міста чи памяток. Здебільшого туристи зараз хочуть максимально насолоджуватись природою і тишею.

“Люди вражені від масштабів дністровського каньйону. В Заліщиках Дністер один, а на сплаві – зовсім інший. Люди вражені, що на такій площі ми зберегли і гори і річки і печери”, — відзначає Христина Щербіна.

То які ж місця можуть зацікавити туристів на Тернопіллі? Люди пропонують різноманітні варіанти. Все тому, що у нас багато краси.

Туроператори зізнаються, зараз доводится працювати і психологом, і аніматором. Більшим попитом користуються одноденні тури, за цей час треба встигнути показати і розказати все про місцевість, куди поїхали.  І хоч війна змінила вподобання, запити і підхід до відпочинку –  туристичний сезон в області таки розпочався.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,