08.09.2024

Відсутні газ, вода та електрика: що робити тернополянам у такій ситуації

Креатор буд

Вижити без газу, води та електрики. У Тернополі відбулося навчання для представників екстрених служб. У місті змоделювали надзвичайну ситуацію, щоб налагодити механізм дій, якщо ворог взимку пошкодить критичну інфраструктуру. Що робити в такій ситуації вже знає наша знімальна група.

Як діяти під час надзвичайних ситуацій взимку, за умов відсутності газу, електрики та води. У Тернополі відбулось навчання для представників екстренних служб міста. Для того, аби знати як чинити у критичній ситуації, було змодельовано ймовірну надзвичайну ситуацію за двома адресами на бульварі Симона Петлюри та вулиці Василя Стуса.

Після оповіщення, комунальники зливають воду на газони у дворах з усіх інженерних мереж у житлових будинках міста та перекривають опалення. Однак так діяти можна лише за рішенням групи щодо ліквідації надзвичайної ситуації, відзначає заступник міського голови Тернополя Владислав Стемковський.

Наступний крок — евакуація мешканців. У такому разі слід перекрити у домі всі крани, вимкнути світло, зачинити двері та вікна. Радять подбати й про теплий одяг.

У випадку, якщо тернополянам доведеться залишитися на довгий час без світла, води та газу їх евакуюють у пункти незламності, а за квартирами водночас поліція встановить нагляд, розказав заступник начальника Тернопільського районного управління поліції Іван Рибчак.

У пунктах незламності обов’язково потрібно буде зареєструватися. Згодом усіх спрямують до пункту масового перебування і проживання. У випадку нашої критичної ситуації таким приміщенням визначена школа поблизу. Більше — в сюжеті.



Джерело | Т1 Новини