26.04.2024

Весняна обрізка зелених насаджень стартувала в Тернополі

Креатор буд

Омолодження зелених насаджень. У Тернополі розпочалася весняна обрізка дерев. Насадження обрізають за спеціальною технологію, а до кожної породи дерев підбирають індивідуальні методи. Адже всі дерева не можуть обрізатися одинаково. Які саме дерева підлягають омолодження і де їх обрізатимуть — у наступному матеріалі.

Кілька бригад їздять по місту і обрізають високі насадження, які найбільше розрослися. Частину вже обрізали і в центрі Тернополя.

Перш за все обрізають липи, які розташовані на бульварі Тараса Шевченка поблизу драматичного театру.

“Ми зараз робимо формувальну підрізку дерев і вже видаляємо старі дерева. Багато гілля падає, тут йдуть старі люди, діти до школи. І ми стараємося омолоджувати. А гілля через рік, через півроку воно відросте і буде таке саме”, — відзначає бригадир ТОВ “Катальпа” Ігор Мерещак.

Бригадир підприємства, яке займається обрізкою розповідає, що кілька років тому ці липи вони вже обрізали. За цей час дерева знову сформували гарну крону і вже потребують очищення.

Це підтверджують і екоінспектори. Зараз саме час для того, щоб омолодити дерева.

“Зазвичай обрізку проводять в міжвегатаційний період, після закінчення сокоруху. Ну в основному це кінець лютого і до початку квітня”, — пояснює державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Тернопільської області Олександр Вітряк.

Дуже добре переносять обрізання липи та тополі, яких в Тернополі чимало. Зазвичай з крони таких дерев залишають лише сам стовбур. Це ніяк не зашкодить.

У Тернополі на прибудинкових територіях за обрізку дерев відповідають обслуговуючі підприємства.

“Якщо йде мова про прибудинкові території, то проводять роботи з підрізки на цих територіях, як правило, управителі будинків.

Якщо йде мова про території загального користування, наприклад, вуличні насадження, то в цьому випадку виконує такі роботи спеціалізована організація, яка є переможцем процедури закупівлі. Коли ж йдеться про територію парків, наприклад на території нашого міста, то, відповідно, такі роботи організовує комунальне підприємство об’єднання парків культури та відпочинку міста Тернополя”, — пояснює головний спеціаліст-ландшафтник відділу благоустрою та екології управління ЖКГ Тернопільської міської ради Світлана Молодецька.

Скільки ще проводитимуть омолоджуючу та санітарну обрізку на вулицях Тернополя — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,