19.04.2024

Вдячні за свободу: у Тернополі вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та учасників Євромайдану

Ваша реклама

У Тернополі 20 лютого вшанували подвиг учасників Революції Гідності. Близько сотні містян та представники влади прийшли на Площу Героїв Євромайдану, щоб запалити лампадки та покласти квіти до пам’ятника. Серед них батьки загиблих. Зізнаються, згадувати пережите боляче. І попри сльози  кажуть, Україна змінюється, впевнено та повільно ми наближаємось до держави за яку боролись тоді.
«Емоції двоякі. Перше сумно, що дійсності мало людей прийшло, бо як люди не будуть пам’ятати, то їхні смерті даремні», – зазначає батько Героя України, Героя Небесної Сотні Тараса Слободяна Ігор Слободян.
Учасники тих революційних подій розповідають, тоді на майдани в обласних центрах виходили тисячі. На головній площі у Києві були сотні тисяч мітингувальників, а зараз, через 7 років, вшановувати пам’ять прийшли одиниці.

Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко наголосив, що українці повинні боротися за українську Україну, наповнювати її українським змістом. «Наше завдання – будувати потужну, самостійну соборну державу, де Україна буде лідером в Європі», – відзначив Михайло Головко.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,