27.04.2024

Вчителі у пріоритеті: про важливість вакцинації і погіршення епідситуації розповіли тернопільські медики

Ваша реклама

У Тернопільській області погіршення епідситуації спостерігали починаючи з 12 липня. За перший тиждень серпня вже 204, і перших 3 дні цього тижня вже зареєстровано 102 випадки.

Зараз на Тернопільщині функціонує в основному штам вірусу “Дельта”. Він прийшов на зміну британському штаму, пояснили фахівці. Із 52 випадків Дельти, які зафіксували наприкінці липня у нашій області, 10 людей госпіталізували.

Як зауважила в.о. генерального директора ДУ «Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Оксана Чайчук, ці люди не були щеплені жодного разу. Ще 6-ро осіб із переліку були щеплені, вони перенесли захворювання “Дельтою” у легкій формі.

Тому фахівці вкотре наголосили, вакцинація – єдиний спосіб уникнути смерті від ковіду, важкого перебігу хвороби і госпіталізації. Для цього, як повідомила директорка департаменту охорони здоров’я Тернопільської ОДА Ольга Ярмоленко, в області розгортають тимчасові пункти вакцинації, навіть у малонаселених селах.

Особливо актуально зараз провести вакцинацію педагогів, наголосила вона. Адже школи і решта освітніх установ, де вакциновано менш ніж 80 відсотків педпрацівників, переведуть на дистанційне навчання – за умови запровадження «жовтого», «помаранчевого» або «червоного» рівня епіднебезпеки.

Додамо, на сьогодні 7 лікувальних закладів області надають допомогу коронарвірусним хворим. Розгорнули загалом 667 ліжок. 70 із яких вже із хворими.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,