29.04.2024

Варшава з Україною: як жителі Тернопілля допомагають біженцям у Польщі

Креатор буд

Щира підтримка під час біди. Від початку повномасштабного нападу росії на Україну одним із перших острівків допомоги для людей стала Польща. Сусідня країна одразу ж приймала людей, які, втікаючи від вибухів, виїжджали закордон. Житель Тернопільщини, який проживає у Варшаві, Назар Задорожний розповів, як зараз живе польська столиця та як там допомагають українцям.

“За офіційними даними Варшава більше не приймає біженців, тому що з’явились проблеми з житлом. Хоча з того, що я бачу, все одно люди прибувають і прибувають, селяться, звичайно, в своїх знайомих, друзів. Але столиця також допомагає нашим людям дістатися до інших міст Польщі, інших країн Європи. Проїзд громадським транспортом в Польщі з паспортом громадянина України абсолютно безкоштовний”, — каже Назар.

За словами хлопця, у Варшаві панує неймовірна атмосфера підтримки та розуміння. Волонтери зустрічають наших громадян, інформують їх, допомагають з житлом, з документами, з медикаментами. Поляки збирають гуманітарну допомогу українцям, а також намагаються посприяти нашим військовим з амуніцією.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,