28.03.2024

«Вапняковий Чорнобиль»: люди проти будівництва дробилки в центрі села на Тернопільщині

Креатор буд

Чисте повітря та здоров’я у своєму селі буквально відстоюють жителі села Комарівка, на Монастирищині. Там поміж школою, церквою і будинками хотіли зробити завод з переробки вапняку. А в Монастириській громаді, куди зараз належить село, вже навіть дали дозвіл підприємцю виготовляти документи.

Почалось все у 2016-му, коли  підприємство “Станіславмаксбуд” почало виготовляти документи на розробку вапнякового кар’єру у Комарівці, розповіли місцеві. Дозвіл на це надали в тодішній районній раді. І кар’єр мали б розмістити за півтора кілометри від села та будинків.

Згодом, коли утворили Монастириську громаду, документи перероблялися. І там замість півтора кілометра зазначена відстань у сто метрів від села.

Після цього, у 2021-му, Монастириська міська рада дала дозвіл цьому ж підприємцю ще на одну ділянку землі, аби виготовляти документи під дробильну установку.

Але слухань не провели. А територію для комплексу вирішили взяти під виглядом оренди вже існуючої димохідної труби колишнього цегельного заводу. Територія цього заводу знаходиться посеред села. Цим і неабияк занепокоєні комарівчани.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,