25.04.2024

Вакцинація/профанація: як у Тернополі ставляться до щеплення від коронавірусу

Ваша реклама

Вакцинацію від коронавірусу планують розпочати в Україні уже у лютому. Як вирішили в Кабміні, одними із перших, хто отримає вакцину, будуть медики і ті, хто в групі ризику. У нашій країні вакцинація добровільна, тобто людина має дати згоду на проведення щеплення.

Більшість опитаних тернополян каже, чекають якими будуть результати перших вакцинацій. Тим часом в області вже почали формувати списки.
«На сьогоднішній день ми формуємо списки людей, які бажають провести вакцинацію. Пропонується всім медичним працівникам, які задіяні у боротьбі із ковідом», – розповіла начальниця управління охорони здоров’я Ольга Ярмоленко.
Одними з перших погодилися на вакцинацію працівники лабораторного центру. Як зазначиш в.о. генерального директора ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України» Оксана Чайчук, у першій лінії вакцинуються працівники лабораторій центру, вірусологічної лабораторії, ті, хто безпосередньо працює із біологічно небезпечним матеріалом. Таких працівників 42 і всі вони погодилися на щеплення.
Медики “швидкої” теж одними із перших вакцинуватимуться. Із понад 1200 працівників центру екстреної медичної допомоги області пройти вакцинацію вже погодилися більш ніж 940 людей.
Щодо вакцини, яка має надійти в Україну для щеплення від ковіду, за словами Оксани Чайчук буде три різновиди.

«До нас постачається 117 тисяч доз вакцини Pfizer, також вакцина Oxford Astra. Також будуть із Китаю. Це випробувані вакцини, якщо вони не пройдуть певні етапи дослідження, звичайно ніхто не буде їх досліджувати на наших людях», – наголошує в.о. генерального директора ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України».
Пані Чайчук також додає, що аби почуватися у безпеці і уникнути смертності від ковіду, колективний імунітет має становити мінімум 70%. Саме це і є метою масової вакцинації населення.
В обласному управлінні охорони здоров’я також зауважили, відповідно до Урядового календаря щеплення, протягом року безкоштовно планують щепити 50 відсотків населення. На Тернопіллі вже створили 11 мобільних бригад, які проводитимуть вакцинацію.

 

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,