18.10.2024

Успішну трансплантацію серця провели тернопільські медики

Ваша реклама

Фото: Тернопільська обласна клінічна лікарня

Успішну пересадку серця провели медики Тернопільської обласної клінічної лікарні. Операція відбулася ще у жовтні, але про її результат лікарі повідомили лише зараз.

Новий орган отримав 42-річний чоловік з Тернопільського району.

У нього було хронічне запалення міокарда, що призвело до розширення всіх порожнин серця, порушення функції клапанів і зниження скоротливості серця до критичного показника, відзначають на сторінці медустанови у Фейсбуці.

Донором став 37-річний чоловік, у якого констатували смерть мозку після важкої ДТП. Згоду на вилучення органів дав рідний брат пацієнта. Завдяки цьому вдалося врятувати життя трьох людей.

Чоловік із новим серцем почувається добре. Нарікання на новий орган немає.

“Цьому пацієнту ми провели операцію доволі швидко. Тривала вона близько трьох з половиною годин. Вилучення органів також робила наша команда в Лановецькій міській лікарні. Все відбувалося одномоментно. Органи доставили швидкою в обласну лікарню. В цей час інша команда вже чекала в операційній, де провела перший етап операції у реципієнта, підготувала все для до того, щоб зробити пересадку. В післяопераційному періоді ми щодня спостерігали за пацієнтом, робили безліч аналізів та обстежень для того, щоб контролювати, чи не відбувається відторгнення серця і чи правильно функціонує. На сьогоднішній день серце працює чудово і немає жодних ознак відторгнення”, – розповів завідувач відділенням кардіохірургії та трансплантології Володимир Мороз.



Джерело | Т1 Новини