26.04.2024

Усі свої на мистецький фестиваль “Ї”: на 5 днів до Тернополя з’їдуться найвідоміші поети та митці

Ваша реклама

Всім своїм бути! Під таким гаслом у Тернополі відбудеться 8-ий мистецький фестиваль “Ї”. Торік через карантин дійство не проводили. Але у 2021 завдяки послабленню обмежень Тернопіль на 5 днів із 16 по 20 червня стане культурною столицею країни.

За словами директора ГО «Мистецький фестиваль «Ї»» Юрія Матевощука завжди намагаються поєднати усі жанри мистецтва. І хоч переважає література, будуть представлені і музика, живопис, кіно.

Стартує фестиваль 16 червня із локації бібліотека “Літературне Тернопілля”. Цього дня свої книги та творчі проєкти презентують митці і автори Тернопільщини. Наступного дня, учасникам покажуть 4 фільми, зняті за літературними творами і розкажуть про книгу “З України до Голівуду”.

Будуть на фесті й іноземні гості – це троє авторів із Польщі. Серед українських митців Дара Корній, Марк Лівін, Брати Капранови, Юрій Іздрик, Юрій Андрухович, Макс Кідрук та інші. А створюватимуть музичний настрій глядачам гурти “Kalush”, “Vivienne mort” і “Nazva”.

Головним інформаційним партнером заходу є телеканал “Тернопіль 1”. Отож, про усе найцікавіше на фесті розповідатимуть наші журналісти. Також, як розповів співзасновник фестивалю Василь Томчишин, співорганізатором і основним організатором є Тернопільська міська рада.

Квиток на фестиваль “Ї” потрібен буде лише у Тернопільський драмтеатр. На усі інші локації вхід буде вільним. Тобто у ляльковий театр, Палац кіно, Nа пошті та бібліотеку “Літературне Тернопілля” . Окрім, цього безкоштовні квитки можуть отримати люди пільгових категорій, для цього необхідно звернутись до організаторів.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,