05.05.2024

Українська література в аудіоформаті: тернопільські освітяни про переваги і недоліки проєкту МОН

Ваша реклама

Твори української літератури для учнів усіх класів з’явились в аудіо форматі. Причиною цього є змішане навчання школярів. У МОН повідомляють, озвучили шкільні твори, щоб учням було легше навчатися та розуміти інформацію. Окрім того, є діти з інвалідністю і ті, кому аудіоформат просто зручніший.

Ми запитали, як до цього поставились освітяни та школярі. Зокрема, вчителі школи-ліцею №6 переконують, що читання наживо — це спілкування з книгою. І так учні краще розуміють контекст твору. Проте, запевняють, в процесі навчання користуються і електронними носіями та усіма перевагами онлайн.

Вчителька української мови та літератури школи-ліцею №6 Ніна Михайлишин переконана, усе залежать від дитини та її сприйняття. І учням початкової школи, не завжди підійте такий формат.

Проте основною перевагою називають можливість дітей слухати поезії. Адже так школярі можуть без допомоги вчителя вивчати як правильно і виразно говорити. Проте, у школі запевняють, зовсім забувати про друковану книгу не варто. Учням краще читати і виписувати собі тези в зошит. Більше — в сюжеті.



Джерело | Т1 Новини