07.05.2024

У жіночій колонії на Тернопільщині реалізували унікальний проєкт

Креатор буд

Духовно-виховний проєкт “Божі заповіти” для засуджених реалізували на Тернопільщині. Жінкам у Збаразькій виправній колонії презентували поетичну збірку “Божі заповіти” та методику самооздоровлення “Подаруй собі молодість”.

Ініціаторами проєкту є громадська рада при Тернопільській облдержадміністрації і Міністерство юстиції України, а також Православна Церква України. Представники цих організацій ознайомилися з умовами проживання засуджених, а також поспілкувались із жінками та провели захід у клубі колонії.

Як зазначив член громадської ради при Тернопільській ОДА, член громадської ради при Міністерстві юстиції України Володимир Воронін, засуджені із великим задоволенням вислухали, твори, які були написані в цій книзі “Божі заповіти”.

Він сподівається, що ці ідеї, ці установи Божі вони будуть реалізовані в цій колонії та дадуть можливість засудженим повернутися до себе, до тих духовних цінностей, які написані в цій книзі.

Із засудженими жінками поспілкувалась Юлія Паскевська – голова Громадської ради при Міністерстві юстиції України та кандидатка психологічних наук. Жінка розповіла присутнім, як відновлювати своє психічне здоров’я. Адже, головне – не залежно від того, де перебуває людина, бути особистістю і після звільнення – розпочати нове життя.

Керівники Збаразької виправної колонії для жінок зазначили, така співпраця є дуже важливою. Адже зараз покарання у закладі відбуває 292 людини віком від 20 до 70 років. Тут, вони мають можливість навчатись і працювати на швейному виробництві. Проте, найважливіше для жінок зараз – осмислити власне життя, щоб повторно не вчиняти злочинів.

Поетичну збірку “Божі заповіти”, яка стала основою проєкту, Володимир Воронін написав у 2011 році. Хотів донести до свідомості людей заповіді за якими потрібно жити у суспільстві. А проєкт, який реалізували у Збаразькій колонії став унікальним та першим в Україні.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,