02.05.2024

У “ЗАХІД-АГРО МХП” подякували пайовикам спільно з благодійним фондом “МХП-ГРОМАДІ”

Креатор буд

Корисні дарунки для орендодавців. У “ЗАХІД-АГРО МХП” подякували пайовикам спільно з благодійним фондом “МХП-ГРОМАДІ”. Людям передали набори кришок та пляшки з соняшниковою олією. Пайовики підприємства мають безліч переваг.

Землю підприємству віддає все більше жителів Тернопілля. Переконані, так покращують економічний стан країни. Адже масштаби посіву треба збільшувати саме в тих регіонах, де це можливо. Щоб компенсувати неврожай на окупованих. Тому «ЗАХІД-АГРО МХП» спільно з благодійним фондом «МХП-ГРОМАДІ» підтримує своїх пайовиків, надавши понад 25 тис. пляшок олії та наборів кришок для консервації.

Зокрема на території Саранчуківської ОТГ корисний подарунок отримали понад 1464 орендодавці. Такі акції щороку реалізовуються за ініціативи Фонду.

“Цьогоріч у нас був проєкт “Посій насіння з МХП”, в межах якого 155 тис. господарств отримали в подарунок насіння від БФ “МХП-Громаді”. В продовження цього проекту стартував проект “Збережи урожай з МХП”, оскільки продовольча безпека на сьогоднішній день є важливою. Тому ми забезпечуємо пайовиків кришками, щоб вони могли зберегти урожай, який вони зберуть”, — відзначає регіональна менеджерка соціальних проєктів БФ “МХП-ГРОМАДІ” Оксана Коваль.

Пайовики підприємства зазначають, мають безліч переваг. Перше — це стабільна орендна плата. А ще не сплачують податків на землю, що сьогодні теж важливо. Загалом же підприємство орендує 40,5 тис. гектарів землі на території Тернопільської, Львівської та Івано-Франківської областей.

“У нас близько 23 тисяч пайовиків на території трьох областей. Територія “ЗАХІД-АГРО МХП” дуже широка, локації дуже широкі, пайовики різні. Здебільшого ми плануємо видачу оплати у серпні-вересні місяці щороку, після того як здійснюється збір врожаю. Там, де починається швидше, то швидше видача. Орендну плату виплачуємо з лютого місця щороку протягом року”, — розповідає менеджер відділу земельних та майнових відносин “ЗАХІД-АГРО МХП” Ігор Лісецький.

У жителів села Саранчуки співпраця з підприємством “ЗАХІД-АГРО МХП” асоціюється із позитивними змінами. Адже працівники завжди долучаються до реалізації соціальних, освітніх та культурних проєктів, які згодом органи місцевого самоврядування на території впроваджують.

“Раді, що на нашій території працює таке формування як МХП. Надійний наш партнер в різноманітних соціальних проєктах. Висловлюємо сподівання, що надалі співпраця буде не менш продуктивною для нашої громади і наших мешканців”, — заявив голова сільської ради Саранчуківської територіальної громади Володимир Петровський.

“ЗАХІД-АГРО МХП» завжди охоче допомагає втілювати хороші задуми жителів. Вже кілька років підприємство спільно з фондом “МХП-ГРОМАДІ” сприяють втіленню різних соціальних ініціатив громади, зокрема створили дитячий майданчик на території місцевої школи. А також фінансували відкриття центру культури та просвітництва для місцевих жителів села Саранчуки.

Нині свій подарунок стримала і Марія Гавдида. Вона ще у 2007 році віддала підприємству майже гектар землі. Розповіла, співпрацею задоволена, а орендну плату забирає зерном, бо вдома тримає невеличке пташине господарство.

“Я здала в оренду пай, одержую переважно зерном. Здебільшого дають кришки металічні, насіння, того року дали олію. Кришка, наскільки я знаю і стикаюсь з кришками, то досить якісна”, — зауважила пані Марія.

Також розповідає, що вже кілька років поспіль на своєму городі сіє насіння від Фонду “МХП-ГРОМАДІ”.

“Сіяла червоний буряк, моркву. Зійшли нормально. Морква хорошої якості, немає серцевини великої. Червоний буряк темний, немає тих білих прожилок. Петрушка зійшла теж, і редиска. Хочу подякувати керівництву, що працюють в нас, взяли в оренду поля і вони не пустують, не пропадають бур’янами”, — сказала Марія Гавдида.

Власники паїв зізнаються, задоволені роботою підприємства. Менеджери завжди йдуть їм на зустріч.

“Щира подяка всім працівникам, які залучені, які до нас приходять. Останнє з чим я стикнулась — син перебуває на сході і ми звернулись до фірми за допомогою. Ми її отримали”, — підкреслила головна спеціалістка Саранчуківської сільської ради Емілія Семенець.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , , ,