28.03.2024

У Верховній Раді презентували проєкт облаштування Тернопільської обласної інфекційної лікарні

Креатор буд

Проєкт облаштування Тернопільської обласної інфекційної лікарні представили у Верховній раді. Зробили це під час міжфракційного засідання депутатського корпусу “Тернопільщина”.

У планах – реконструювати диспансерно-поліклінічне відділення № 2 “Тернопільський регіональний фтизіопульмонологічний центр” та добудувати там другий поверх.

Як зазначив голова ТОДА Володимир Труш, прийняте відповідне звернення до Прем’єр-Міністра, Міністра охорони здоров’я, щоб виділити 70,9 млн грн для будівництва лікарні.

У проєкті передбачили одно- та двобоксовані палати, вентиляційну систему, підведення кисню до кожного ліжка, відповідне діагностичне і реанімаційне обладнання.

Під час засідання обговорили й інші актуальні для області питання. Зокрема, щодо роботи аеропорту, будівництва доріг, а також урядову програму “Велика реставрація”, яка стартує цього року по всій Україні, і Тернопіллі, зокрема.

«Будемо сприяти реставрації Чортківського замку, і тут важлива символічність, бо у 2022 будемо святкувати 500 років Чорткову», – підкреслила народна депутатка України Євгенія Кравчук.

Засідання “Тернопільщина” відбулося вперше. Голова ТОДА Володимир Труш зауважив, такі зустрічі є важливими для життя краю і мають сприяти розвитку області.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,