20.05.2024

У транспорті Тернополя виявляють “зайців”: чому пасажири не платять за проїзд

Ваша реклама

У Тернополі шукали “зайців” у громадському транспорті На спільний рейд із муніципалами та контролерами вийшли й наші журналісти Чи багато порушників виявили та який штраф загрожує тим, хто їздить без квитка – дивіться у сюжеті.

Проїхати “зайцем” чи все ж таки оплатити за проїзд?  У транспорті Тернополя готівки не приймають вже два роки. Тут стоять спеціальні пристрої з функцією NFC, а отже відповідальність про оплату на самих пасажирах. Зайшов, оплатив карткою тернополянина, або ж банківською, отримав білет. В іншому випадку — штраф. І це дійсно так, адже тернопільські маршрутки під прицілом. Муніципали і контролери щодня перевіряють чи не ігнорують пасажири оплату.

“Ми виходимо з контролерами комунального підприємства “Тернопільелектротранс”. Перевірки здійснюємо часто, не менше п’яти разів на тиждень, як у тролейбусах, так і в автобусах. На жаль, є порушення з боку водіїв — вони беруть готівку від пасажирів”, — відзначив інспектор відділу контролю за правопорушеннями управління муніципальної інспекції Тернопільської міської ради Ігор Шкляр.

Наші журналісти також стали свідками перевірки: контролери заходять в автобус, уважно перевіряють квитки та картки пасажирів і виявили правопорушення. Відповідно, оформили штраф й виписали квитанцію. Як кажуть муніципали, водій не видав пасажиру квитка.

До слова, чоловік заплатив штраф, який дорівнює 20-кратній вартості проїзду, тобто – 200 гривень.

За недотримання законодавства, отримати штраф можуть не тільки пасажири, але й самі водії. Більше — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини