23.04.2024

У Тернополі знову прийматимуть заявки від учнів на “Шкільний громадський бюджет”

Креатор буд

Мурал із логотипом та кредо школи. Так виглядає реалізований проєкт “Шкільного громадського бюджету 2021” у тернопільській школі №28.

Встановлення такого об’єкту зініціювали учні школи, за проєкт активно проголосували, і як результат – він переміг. Вартість “School Art-28” становить приблизно 75 тисяч гривень. Реалізовували задум упродовж місяця. Тож вже від початку липня мурал прикрашає фасад школи.

Директорка навчального закладу зазначила, що “Шкільний громадський бюджет 2021” – це хороший та цікавий проєкт. Тепер у Тернополі є ще одна платформа, де учні можуть без проблем реалізовувати усі свої плани та фантазії.

“School Art-28” – це один із 17-ти вже реалізованих учнівських ініціатив. Раніше, у наших сюжетах ми розповідали про “Кімнату школяра- «Оpen Space»” – у школі №24. Там облаштували спеціальну кімнату, де школярі можуть займатись своїми справами, та найголовніше – самореалізовуватись.

Ще один, вже втілений у життя, за кошти громадського бюджету, проєкт від учнів школи № 2. Там цьогоріч облаштували “Відпочинкову зону для учнів”. До кінця серпня у цьому навчальному закладі облаштують “Комп’ютерний простір”. Загалом же, до кінця 2021-го завершать 33 ініціативи тернопільських школярів.

За сдовами начальниці управління цифрової трансформації та комунікацій зі ЗМІ Мар’яни Зварич, з вересня планують розпочати прийом заявок на новий “Шкільний громадський бюджет”. Керівництво шкіл може вже з серпня надсилати заявки на участь.

Додамо, що Тернопіль став першим обласним центром в Україні, де реалізували саме “Шкільний громадський бюджет”. У міській раді зауважили, цього року всі 32 школи, які взяли участь, отримали кошти на реалізацію проєктів. І кожен навчальний заклад отримував однакову суму. Вже в школі вирішували – реалізувати на ті гроші один великий, чи кілька менших проєктів, за які обов’язково повинні були проголосувати школярі.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,