28.03.2024

У Тернополі за допомогою фільмів школярі вчаться користуватись своїми правами та захищати їх

Креатор буд

За допомогою фільмів дізнаються про свої права та вчаться їх захищати. У тернопільській школі 28 учні вже протягом двох років переглядають документальні фільми від громадської організації «Докудейз», які піднімають важливі теми суспільства, а саме: булінгу, інтернет-залежності, насильства та порушення прав та свобод дітей.

Як зазначає модераторка клубу Оксана Гіль, дуже часто учні не знають як користуватися своїми правами, а куди звертатися у випадку їх порушення – тим більше. Є також ситуації, коли школярі взагалі не розуміють, що стосовно них чинять протиправні дії. Розуміння власних прав допомагає становленню особистості дитини, а знання про обов’язки робить її більш відповідальною, вчить з повагою ставитися до інших. За допомогою таких заходів діти зрозуміють, що всі вони мають певні права та свободи, які не можна обмежувати.

Після кожного перегляду фільму учасники діляться враженнями від стрічки. За допомогою кольорових кульок учні виражають свої емоції. Беручи відповідний колір, вони показують модератору, що відчувають та чи готові до спілкування.

Педагоги впевненні, такі документальні фільми допоможуть дітям у майбутньому та дають можливість зрозуміти коли стосовно них чинять протиправні дії.

Директорка школи №28 Лілія Вавринів підкреслює, що школа не може обмежуватися тільки освітнім процесом. Тому потрібна ще й інша діяльність, яка має глибоке підгрунтя

Після перегляду фільмів кожен, хто потребує допомоги, але боїться про це сказати, може заповнити онлайн-анкету і модератор одразу ж відгукнеться на проблему.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: ,