26.04.2024

У Тернополі прогнозують ще один стрибок цін на крупи

Креатор буд

Тепер щоб поласувати улюбленими кашами, українцям доведеться заплатити більше, адже ціни на крупи знову зросли. Експерти кажуть, це пов’язано зі зниженням врожайності в Україні. Та й не тільки, бо в деяких країнах експортерах така ж проблема.

Як наслідок, на тернопільському ринку відбувся стрибок цін. Продавці в один голос заявили – останнім часом дорожчає все, і крупи не виняток.

За словами продавчині Леоніли, на наступний тиждень також передбачають подорожчання.

Найпопулярнішими серед покупців залишаються гречка та рис, пояснили тернопільські продавці. Відтак, за кілограм гречки доведеться віддати 40 гривень, рис трішки дешевший, залежно від сорту кілограм коштує – від 30-ти гривень. Але хитрість, щоб зекономити все ж є. Продавчиня Галина запропонувала брати крупи на вагу. Адже якщо купувати упаковкою, то вага продукції менша.

Що ж, про ціни на місцевому ринку ми дізналися, проте це не єдине місце, де можна зробити закупи. Для порівняння ми вирішили обрати популярну мережу супермаркетів. Асортимент крупів великий, на будь який смак і гаманець. Так, за кілограм гречки на сайті магазину хочуть мінімум – 37 гривень, рису – 25, булгур обійдеться у 27, манна крупа – від 15 гривень за упаковку. Проте, треба зважати, що найнижчі ціни переважно на крупи другого та третього сортів, тож ціни залежать і від якості.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,