29.03.2024

У Тернополі будують станцію знезалізнення води за 8,5 млн євро: хто фінансує проєкт

Креатор буд

Комунальне підприємство «Тернопільводоканал» реалізовує проєкт щодо знезалізнення води у місті. Як розповів директор  КП Володимир Кузьма у програмі «Аргументи» на телеканалі Тернопіль 1, спочатку розробляли проєктні рішення, документацію та проводили тендерні процедури.

водоканал«На сьогоднішній день ведеться будівництво самого приміщення для станції знезалізнення. Також проводяться роботи для розміщення лабораторно-побутового корпусу», – зазначає Володимир Кузьма.

За його словами, цей об’єкт має на меті очистити воду від окису заліза. Адже зараз у воді централізованого водопостачання його утворюється чимало. Це відбувається, оскільки вода, яка потрапляє у домівки тернополян, береться із підземних джерел, а для такої води наявність заліза у складі дуже характерно.

«У воді з’являється бурий осад. Для того, щоб він не потрапляв до споживачів саме необхідна така станція знезалізнення», – наголошує директор тернопільського водоканалу.

Загалом, планується що ця споруда буде обслуговувати близько 75% тернополян. Адже будується на водопровідній насосній станції №4, яка подає воду на більшість районів міста

Як розповів директор «Тернопільводоканлау» Володимир Кузьма будівництво станції знезалізнення відбувається за фінансування Світового банку. Її вартість – 8,5 мільйонів євро. Наразі дофінансування проєкту не передбачається.

За попередньою інформацією, будівництво станції має завершитись до кінця 2021 року.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,