26.04.2024

У тернопільському краєзнавчому музеї діє виставка до Дня Незалежності України

Креатор буд

Вишиті рушники та сорочки, щити з майдану та прапор зі сходу – у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї відкрили виставку, присвячену 30 річниці Незалежності України.

Розповісти людям шлях країни, який потрібно було пройти, щоб здобути суверенітет – такого гасла дотримується заклад. На цьому наголосила завідуюча відділом нової та новітньої історії тернопільського обласного краєзнавчого музею Любов Катеринюк.
Експонати – це в основному фотодокументальні матеріали, які відображають ситуацію в Україні.

Від першого жовто-синього стяга до теперішніх боєприпасів. На виставці можна спостерігати довгий і тернистий шлях до вільної української держави. Десятки оригінальних документів, фото бійців, які загинули під час «Революції Гідності», все це змушує задуматись про переживання нашого народу.

У музеї до визначної дати – 30-річчя незалежності України, підготувались. Окрім цієї виставки, тут є схожі тематичні експозиції, зокрема із народними вишивками. Тому працівники запрошують відвідати виставки, майстер-класи, почути цікаві розповіді та костюмоване дійство, які відбудуться вже незабаром.

Зокрема, 17 серпня, об 11:00 год – відкриття фестивалю присвяченого 30-й річниці Незалежності України.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,